Juho ja Maria Honkajärven sukuseura hyväksyi käyttöön uuden vaakunan

Vuoden 2012 vuosikokous ja sukukokoontuminen pidettiin jälleen perinteisesti heinäkuun viimeisenä sunnuntaina Honkajärven vanhalla koululla. Tällä kertaa ohjelma oli sikäli mielenkiintoinen, että päätettävänä oli mm. sukuseuran uusi vaakuna ja seuran rekisteröinti yhdistysrekisteriin. Esittäytymisvuorossa oli Erkkilän sukuhaara ja siitä meille oli kertomassa Raimo Erkkilä. Lisäksi Tauno Erkkilä kertoi sukuselvityksen alullepanijasta, Kanadaan muuttaneesta, V.J. Laaksosesta ja Seppo Haukoranta vuorostaan Honkajärven menneestä laivanvarustamohistoriasta. Vuosikokouksessa tehtiin sukuseuran kannalta tärkeitä päätöksiä aurinkoisessa, valoisassa vanhassa rakennuksessa ja tunnelma oli mitä parhain.

Heikki Lähteenmäen taiturimaiset huuliharppuesitykset siivittivät ohjelmaa eteenpäin ja päivän aikana saimme myös nauttia Helena Kallioisen kauniista runonlausunnasta. Marjut Kallioinen vuorostaan kertoi raikkaasti ja elävästi puolisonsa suvun vaiheista sekä siitä, mitä merkitsee tuntea ja tietää omat sukujuurensa sekä kuulua osaksi suurempaa sosiaalista ryhmää.

Vuosikokous hyväksyi aiemmin rekisteröimättömänä toimineen sukuseuran viemisen yhdistysrekisteriin sekä hyväksyi tähän liittyen seuran sääntöjen sekä menettelytapojen uudistamiset. Sukuneuvosto oli teettänyt heraldikolla sukuvaakunan, joka kuvastaa voimakkaalla tavalla elävästi suvun juuria. Vuosikokous otti tyytyväisenä ja iloisena vastaan suvun uuden symbolin, joka yksimielisesti vahvistettiin Juho ja Maria Honkajärven sukuvaakunaksi tästä päivästä eteenpäin.

Juho ja Maria Honkajärven sukuseuran uuden vaakunan on suunnitellut heraldikko Jukka Suvisaari. Vaakunaselitys on: "Siniseen ja kultaan katkaistulla kilvellä vuorovärinen nelilatvainen mänty ja musta, aaltokoroinen tyviö. Pistokypärä. Kypäränpeite sininen, vuoripuoli kultaa; lakipunos kultaa ja sinistä. Kypäränkoristeena kaksi kultaista männynkäpyä kärjet alaspäin."

Vaakunan värit ovat Satakunnan. Honka ja tyviö viittavat nimeen, hongan nelilatvuksisuus neljään sukuhaaraan. Kaksi käpyä viittaavat kantavanhempiin Juhoon ja Mariaan. Sukuvaakunan käytöstä tulemme tiedottamaan erikseen.

Sukuneuvoston puheenjohtajaksi valittiin seuraavallekin kaudelle Anja Meura ja uusiksi jäseniksi:

  • Kalevi Känä
  • Marjut Kallioinen ja
  • Petri Edelmann

Muut sukuneuvoston jäsenet säilyivät ennallaan.

Lopuksi tilaisuudessa skannattiin vanhoja valokuvia sukuseuralaisten käyttöön.

Kirjautuminen

Honkajärven kylä

Honkajärven kylä sijaitsee Merikarvian kunnan pohjoisosassa. Katso tarkempi sijainti kartalta.

Honkajärven kylätoimikunta ylläpitää Honkajärven kylätaloa, kehittää kylän toimintaa sekä järjestää monenlaisia tapahtumia.

 

Sukuseura

Juho ja Maria Honkajärven sukuseura ry ylläpitää tietoutta suvun juurista ja menneistä tapahtumista, yhdistää Juhon ja Marian jälkeläiset sekä järjestää yhdistyksen toimintaan liittyviä yhteisiä tapahtumia.

 

Sää Honkajärvellä

Honkajärven tarkka sääennuste